Saturday, October 24, 2009

supplements

1.Iberet folic-500 - multivitamin-combination of iron, vit C and B complex including folic acid

2.Neuro gain - untuk perkembangan otak bayi (Natural DHA,EPA,AA,OA)

3.calcium plus - untuk tulang yg kuat dan sehatttt
Aku beli tige2 supplements ni semalam...as suggested by my sister. Jenuh aku carik calcium yang kotaknye ada gamba jug tuang air susu dan susu itu menjadi pil menurut sms dari kakak aku. Akhirnye yang aku jumpe gambar berupe pil yang dibuka menjadi susu. haiyooo..terbalik la nyah!! jenuh mak explain kat pharmacist tu. haha. yang lagi syiok gambar jug mmg tak wujud.
Banyak sgt pil ni pening gak nak makan. Sekarang kena train diri sendiri supaya ingat nak makan pil2 tu. Kalau dulu beli multivitamin ke ,EPO ke, selalu skip. Asek terlupe je. Tapi pil2 ni tak boleh lupe. :-)

7 comments:

JUSMALIZA EMIELIA said...

wow!
dah ader blog..cantik lak tue..xaci2,..

ooo, ini keje seharian dok memerap dlm bilik..hehehe :-)

ok ija, chaiyok!chaiyok! kene rajin makan vitamin2 tue :-) for ur (twin?) baby..huhu..suprise!

rajin2 update blog utk tatapan saifulraat di sana..:p

ija said...

kehkehkeh...
tetibe rajin nk wat blog...

kne tambah lg link blog org lain..:-)

tu la..kne le rajin mkn pil nih..utk kami bertige.kekekke

suamimu said...

...semoga sht ibu ngan baby dalm kandungan mu sayang...

suamimu said...

...hehe camne tu ibu ngan baby dalm kandungan mu???salah lak tatabahasa...semoga sihat hendaknya dirimu serta bayi di dalam kandungan...ameen

ija said...

rajinnye suamiku buat correction tatabahasa..hehe

wardahluvazri said...

ermm camne nak start wat blog....urmmpphh xreti

ija said...

wah k wardah!!
br wat blog jgk eh..same la kite!ihihi..