Wednesday, March 16, 2011

Kami akan pulang...

Cerita pasal umah baru,pasal buku,tangguh la dulu..Kami mahu pulang..InsyaAllah 19hb mac jam 2pm kami sekeluarga akan sampai di Kuala Lumpur. 5 bulan setengah tuuu...Sejarah dlm hidup tak balik kampung lame tuh..Lepas2 ni tatau la nak wat rekod berapa lama pulak. hmm...


Ni video Arissa bagitau dia nak balik kampung...heee

video

Sampai KL, kak lin n family akan jemput kat airport. Hari ahad, kakakku pulak akan anto ke airport subang. Kami akan naik fly2ipoh.com dari subang to ipoh. Dapat harga promosi.:-). Gitulah plannye. InsyaAllah...Tengkiu semua..we lebiu all..heheh

Semoga perjalanan kami sekeluarga pergi dan balik selamat dan berjalan lancar. Aminnnn...

Sunday, March 6, 2011

Arissa kaco abah tido

Misi Arissa mengaco abahnye tido. berjaya ke tak tengok je la video ni. Abah dahla nak keje malam. Sabo je lah..

video

Anak yang korek bjik mate time tido takdela hangin. Cuba emaknye kejut tido wat gitu, harus kena zasss..hahah

Saturday, March 5, 2011

Happy 28th birthday abah Arissa!!

25 februari lepas birthday abah arissa yang ke 28. 28 tuh! Banyak dah nombornye. Ibu takde plan surprise party watsoever untuk abah. Da tua2 elok muhasabah diri je dari berparty2 kan.hiks. Birthday abah ni baru je setel pindah umah baru. Nanti kita cite pasal umah baru nih. Jom layan gambo2 pada hari kejadian.


Tema pakaian: pelbagai (Tema abah: Ayuh kita bersukan! ; Tema ibu: satu hari di hari raya ; Tema Arissa: Majlis akikah - Baju yang sama pakai masa akikah dia 8 bulan lepas.:-)

Menu: Kek Coklat kati (Nama asal kek coklat Amerika. Tapi sebab aku yang buat, jadi suke ati la kan letak name ape.heee. Lazat tak hengat. haha)
Menu lain2: Takde.Kek je semata. Tolong abaikan dekorasi kek.

Abah: Tuuu..tgk tuuu..depan tu Arissa..
Arissa: ish blocking la abah.. nak tengok tv nih


Arissa: Abah ngn ibu posing la eh. Arissa suke tengok katun lagi..




Okeh katun dah abis..say cheese!!!

Sronoknye dapat potong kek!!






Arissa: udah bersuap2 pulakk mak bapak saya nih..ade ape ni ek??

Arissa: ibu pulak kena suap..Arissa ni cane??tgk je ke???

Arissa: dapat berlakon je rase kek tu. mak saya skema tak bagi lagi saya makan kek..:-(


Disebabkan ibu dah tak berkerjaya ni, jadi tak dapat la nak bagi adiah yang gah2. Dulu leh la bagi adiah perfume miniature. GAH gilerrr..kehkehkeh..Dulu tak gah, sekarang apatah lagi. Tapi okla adiah tu import tu dari Malaysia. okla kan. Sebuah buku yang ditulis oleh seorang kawan sekolah. Nanti kita cite pasal buku ni. Sangat terkesan dihatiku. wah! Nampak sangat aku yang lebih2 nak bace.


Kami berdua doakan semoga abah dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi keshatan yang baik dan sentiasa berada dalam rahmat Allah SWT. aminnn..we both love u so much!!



Fakta: Gamba2 diatas diambil sejurus ketiga2 org ni bgn pagi. Memang betul2 sejurus!!Agak2 sempat mandi tak??pikir2kanlah..hihihi..