Sunday, November 8, 2009

Baju untuk Batrisya..

Semalam aku ke Jusco Tebrau. Tujuan utama nak beli baju untuk isya untuk majlis cukur jambul die nanti dan juge hadiah untuk baby iyad mufid (buah hati pengarang jantung dilla). Jenuh aku pusing2 satu jusco tuh(jalan2 ckit dok kejap kat kusi..fenatt). Takde yang berkenan di hati. Ade yang simple sangat. cam gown bese je la. Ade yang cam sesuai tapi harga pulak tak sesuai.huhu. give up! Nantila hubby balik ajak die carik same2 kat kl ke.
Carik hadiah untuk iyad sib baik ade. Mase kat cs k lyn dah carikkan kat anakku baby highchair tapi bile aku ngan lidia nak beli, kitorg rasa cam tak berbaloi pulak. Harge mahal tapi rupe tak semenggah mane. Tapi highchair tu bergune la bila tiba masanya. Teringat dulu masa anis kecik2 suke kacau orang nak makan. Tambah2 time bulan puasa. Abg aku belikan highchair tu untuk die. Dok dalam tu senyap2. Aman sume orang. :-). So dekat Jusco aku jumpa highchair tu dengan design yang boleh tahan comel dan harganya jauh lebih murah! Inilah yang kita mahu! hehe. Tapi kak lin nasihatkan aku supaya jangan angkat benda tu sorang2. Biar dia beli ngan nuar nanti. Aku cam serba salah jugak sebab aku yang beria nak carik kat jusco. At last kak lyn gak kena datang jusco angkat itu barang.huhu.
Aku pon balik. Aku belikan color pencil untuk anis dan adib. Ni hadiah untuk anis sebab aku da janji dengan dia. Aritu dia tak selera makan(cam dia plak pegnen..hihi). nape tah, maybe sebab die sakit telinga. 2-3 hari tanak makan nasik. Mak aku dah risau2. Kalau adib pulak mak aku risau terlebih makan. hoho.
On the way balik dari jusco aku teringat ada satu kedai baby kat sebelah HSI tu. Baby phoebe. Aku penah pegi situ sebab belikan hadiah untuk akid dan isya. Aku terus ke situ dengan harapan ada la baju untuk isya nih. Masuk je aku da nampak beberapa baju yang sesuai untuk isya. nak carik ala2 cinderella gitu.hiks. harga pulak berbaloi baloi. mampu beli! tu yang penting sekali.Pilih2 takda pulak size kecik..alahaiii..stress mak gini! aku kol mak aku. mak aku kata beli je yang besar..tak kisah. aku pon ukur bahu dan panjang baju tu. mak aku ukur kat badan isya. panjangnye ngam2. bahu baju tu besar sikit je dari isya. boleh lah..beli sajo. malas dah nak carik yang lain. dan inilah bajunye.

jaja belikan special untuk puteri izzah batrisya. nanti balik jaja claim ngan ayah atau opah eh..kekeke

2 comments:

masrina said...

salam..
ai ija..cht ka?
congratz oncy..jg bb memolek yer..
jom layan blog adam http://shadamina.blogspot.com

ija said...

wslm..
hi mas!
chat alhmdllah..
sll je bc blog mas..:-)