Sunday, November 8, 2009

Kekenyangan..

Minggu ni minggu kenyang aku. Sronok sgt rase sebab sebelum ni semua makanan aku rase macam nak termuntah. Tambah2 mase aku masak ketam masak lemak 2 minggu lepas kot(bayangkan la tgh mual2 pi bantai masak lemak...mane tak bergelodak perut..yekk ptuihhh..).aku muntah cam hape je lagi. sampai lembik rase.huhu. nasib la labu. ish takleh ingat menu tu, still rase nak muntah. dah la tgh kenyang nih..
Hari ni zue masakkan ikan siakap tiga rasa(ko dah leh plan ngan min konsep restoran ko nanti..haha), ayam madu, sayur campur ngan sotong goreng kunyit. 2 thumbs up utk zue!!leh masakkan untuk aku lagi since alahan aku sekarang takleh makan masakan sendiri..kekeke.tengkiu2!
2 kali tengkiu jugak untuk kak lyn sebab masakkan untuk aku 2 kali minggu ni. Sekali tu tolong masakkan arnab. Beli dari one of our colleague. kak lyn masakkan goreng kunyit arnab, ayam madu dan sayur. Superb hokeyy!!makan sampai bertambah. Sekali lagi die jemput makan nasik lemak bekpes semalam. aku ngan k jus tak lepaskan peluang. hehe. perut lak memang berkeroncong abis! nasik lomak pon gua tambah..haiyoo..memang kena makan umah orang ke ni??? Trime kasih daun keladi, kalau ade makan2 lagi jangan lupe jemput kami lagi.:-))

Arnab masak goreng kunyit. sedap menjilat jari! arnab ni mase digoreng mengeluarkan satu bau yg wangi. kagum i!

Hopefully start dari minggu ni selera aku makin bertambah. takde mual2 dah. kesian baby lam perut ni kalau mak nye asek nak muntah je. Petua yang aku discover untuk aku elakkan mual2(ramai gak yang nasihat aku bende ni), aku sentiasa menguyah ape2 makanan pon(jajan2 tu takleh la kan..). sentiasa kene isi perut aku ni. makan buah2 ke, cereal , biskut, kismis, kurma. Bile perut sentiasa di isi dengan makanan, takdela peluang angin nak masuk lam badan yang boleh menyebabkan aku berasa tidak selesa dan nak muntah. Dan badan pon semakin bertenage untuk melakukan kerja2 rumah dan kerja di opis(kat opis kalau tak dapat buat keje pon tak kesah sangat..huhu) Selain tu banyak2 berdoa supaya dapat menghadapi ujian ni dengan sabar dan tenang.:-)

Selain itu sokongan dari suami dan keluarga(padahal cite psl mual2 je kan..hihi). Selain itu juga(tak abis lagik) rakan2 yang memberi sokongan dengan memasak untuk aku. Diharap korang leh la selalu masakkan untuk aku..muahahha..

4 comments:

A Happy Wife and A Mommy To-Be said...

ahahaha,
yg nie mmng betul
klu ader orang masak mmng selera je jadinyer :-)

penat dah kot dok makan masakan sendiri je..baby pun naik cemuih..eheheh..bajet mcm sll je masakkan?

tp zuraini masak mmg sedapla..
pasni, kite beli barang jerla ija..pastu soh zuraini masak..ahaha..mau marah Min bini dpt hosmate lagu nie...:-)

ija said...

muahahha..
ngamuk min..angkut zuraini blk semenyih...ahaha
kite tunggu jela mggu ni sape plak nk jemput kite..huhu

suamimu said...

heeehehe...blik ni nmpak gayenya kene masak la untuk bini ku ni...sib baik dah praktis kat cni...sayang pilih je la...nasi goreng segera...sardin...meggi kari..menu paling best wat mase ni...telor masak kicap...erm tp menu2 ni tak sesuai la untuk ibu mengandung.....tkpe mkn je la ape yg sempt...

**mEaSa** said...

jaja..aku tau tektik je ko neh..hahaha