Sunday, February 6, 2011

Apabila saya mengantuk....

Aku busy sikit malam ni. Buat cheese cake untuk BBQ esok petang kat ADNOC beach. Payah buat keje kalau si kecik ni tak tido. Dia pon sama wat keje. Paling dia suka kemas rak kasut ngan kotak stokin abah dia. Haihhh..


Jadinyeeee, bila aku tak larat nak kejo, aku letak dia atas high chair. himpun sume mainan depan muka. Memula aku tengok asyik je la dia main. suara pon riuh taru (word opah..:-)). Aku pon cargas la buat kek. Dalam dok asyik sangat tu, sekali ku pandang..ini yang berlaku..

Aduhai anakku..simpati beno ibu nengok kamu..hihihi..Mainan dah abih jatuh bawah..apa lagi nak buat..tido lerrr...

Arissa memang macam ni. Kalau dia dah mengantuk, tak kira cemane pon die boleh terlentok. Dalam kete ada beberapa kali jugak dia tido sambil duduk. Aku riba dia tengok2 dah tertido. Tengah makan pon penah nak terlelap. Tapiiii..kalau dia tak mengantuk, janganla dipaksa2..Jangan harapla nak tido. Pernah aritu kat dubai, dia da byk tido lam kete. Sampai hotel mata celik balik. Terus tak tido sampai kol 2. Ibu ngan abah dah ting tong nak layan dia.

Masuk buai pon tak jalan kalau bukan time tido dia. Lagi dia mengamuk adela..Arissa dari dalam pantang tido lam buai. Tapi nasib baik pulak dia boleh tido tanpa buai. Buktinye cam video kat atas tula.:-))

Tapi takde buai pon tak boleh jugak, Memula datang aritu, buai Arissa hilang kat airport. After 2 weeks kot baru etihad anta ke rumah. Sepanjang takde buai tu payah jugakla sebab kadang2 dia nak tido buai. Terpaksa la abah dodoi2. Ada sekali tu abah gantung kain buai kat tengkuk dia nak bagi Arissa tido..nak tergelak ibu..hihi..

Paling senang dia tido kalau dapat menyusu ngan ibu. Berkepit ngan ibu je kejenye..:-)))

6 comments:

Anonymous said...

heeeeeeeeeeee...miss you arissa!!!!

-yuyu-

Anonymous said...

lawak la arissa ni....:-)

-acik-

Kak Ina said...

Ala hai..... siannyer budak comei ni... sampai tertido dia....

F.I.Z.A said...

salam ija,
ko kt abu dhabi yerk..
kalo xde aral maybe aku pn akn berhijrah ke dubai in mid of july this year
nnt blehlh kite jmpa ktsana yerk =)

Puan Puteri Hafiza said...

wah bestnye fiza!!aku br bace blog ko.da nk dpt 2nd baby ek.congrats.dok dubai nt lame ke?husbnd ikut skali ke?

Puan Puteri Hafiza said...

wah bestnye fiza!!aku br bace blog ko.da nk dpt 2nd baby ek.congrats.dok dubai nt lame ke?husbnd ikut skali ke?